Način pripreme
U veliku posudu se sipa kisela pavlaka. Dodaje se tečna čokolada. Muti se dok se ne dobije homogena smesa. Postepeno se dodaje šećer u prahu, tako što se meša i proba dok se ne dobije željena slatkoća krema.
Čajni kolutići se blendaju. Priprema se 7 odgovarajućih posudica. Jedna banana se seče na kriškice.
Na dno posudica se stavlja jedan sloj izblendanog keksa. Raspoređuje se polovina smese. Po njoj se ređa sloj banana. Odozgo se sipa sloj krema. Ponovo se koristi polovina smese.
Isto se ponavlja još jednom odozgo. Sloj keksa, banane i krem. U ovom obliku letnji kremići se ostavljaju na jednu noć u frižideru.
Za serviranje se ukrašava i sprema se voće. Jabuka, jagode i trešnje se operu i ocede. Priprema se veliki tanjir. Skida se kora sa lubenice. Mesasti deo se seče na trougliće.
Jabuka se očisti od semenki i takođe se seče na trougliće. Banana se seče na šire komade i svaki od njih se seče kroz sredinu po dijagonali. Dobija se nešto poput zakošenog cilindra.
Počinje dekoracija. U posudu miksera se sipa slatka pavlaka. Meša se dok ne utrostruči zapreminu. Čokolada se izrenda. Naseckano voće, trešnje i jagode se ređaju u veliki tanjir tako što mogu da se izmešaju ili da budu poređani.
Umućena slatka pavlaka se stavlja u špric. Prave se ružice kao ukras voćne salate i posipa se izrendanom čokoladom.
Ukrašavaju se i kremići tako što se odozgo pravi po jedna velika ruža od pavlake. Posipa se čokoladom i filiranim bademima.
Poslužuju se na tacni napolju i letnji desert za žurku u bašti je spreman da uživate u njemu.
Komentari