Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa pinjolama

Humus sa pinjolama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Humus sa pinjolama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Sipajte gotov humus sa pinjolama u posudu, prelijte maslinovim uljem, pospite alevom paprikom i servirajte sa krekerima ili prepečenim hlebom."

Potrebni sastojci

  • leblebije - 100 g (ili 225 g iz konzerve)
  • pinjole - 50 g
  • tahini od susama - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite leblebije u vodu na jednu noć.

Nakon toga skuvajte leblebije, oljuštite, stavite u blender i pasirajte kratko.

Dodajte pinjole, tahini, beli luk, sok od limuna i maslinovo ulje i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte humus, kumin, so, biber i promešajte.

Sipajte gotov humus sa pinjolama u posudu, prelijte maslinovim uljem, pospite alevom paprikom i servirajte sa krekerima ili prepečenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: