Način pripreme
Kupus se opere veoma dobro.
Svaki list se pažljivo odlomi, da se ne pokida.
Listovi se stavljaju u posudu sa poklopcem.
Limontus se rastvara u vodi i prelivaju se listovi.
Listovi se dinstaju pod poklopcem 30 minuta na 180 stepeni.
Bulgur se opere veoma dobro i preliva se vodom 20 minuta, nakon čega se voda baca.
Oceđeni bulgur se meša sa biberom i alevom paprikom.
Dodaju se pinjole, nana, sušeni luk, bugarski luk, sumak i so.
Meša se veoma dobro.
Listovi kupusa se ocede nakon što se izdinstaju.
U svaki list se stavlja smesa sa bulgurom i uvijaju se sarme od kupusa.
Poređaju se u posudu sa poklopcem. Posne sarmice se prelivaju masllinovim uljem i vodom.
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom se krčkaju pod poklopcem 60 minuta na 180 stepeni.