Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom

Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k117
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
27/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Omiljene posne sarmice"

Potrebni sastojci

  • svež kupus - 1 komad, mala glavica
  • bulgur - 150 g
  • pinjole - 50 g
  • bugarski luk - 3 prstohvata
  • nana - 3 prstohvata
  • suvi luk - 2 kašike
  • sumak - 3 prstohvata
  • limontus - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se opere veoma dobro.

Svaki list se pažljivo odlomi, da se ne pokida.

Listovi se stavljaju u posudu sa poklopcem.

Limontus se rastvara u vodi i prelivaju se listovi.

Listovi se dinstaju pod poklopcem 30 minuta na 180 stepeni.

Bulgur se opere veoma dobro i preliva se vodom 20 minuta, nakon čega se voda baca.

Oceđeni bulgur se meša sa biberom i alevom paprikom.

Dodaju se pinjole, nana, sušeni luk, bugarski luk, sumak i so.

Meša se veoma dobro.

Listovi kupusa se ocede nakon što se izdinstaju.

U svaki list se stavlja smesa sa bulgurom i uvijaju se sarme od kupusa.

Poređaju se u posudu sa poklopcem. Posne sarmice se prelivaju masllinovim uljem i vodom.

Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom se krčkaju pod poklopcem 60 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2.5
50
41
30
20
11
Oceni: