Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa pikantnim pinjolama

Humus sa pikantnim pinjolama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Humus sa pikantnim pinjolama
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
05/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Predjelo za šampione - jedinstveno ukusan humus sa pikantnim pinjolama"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 500 g
  • limun - 1 komad
  • kumin - 1 kašičica
  • tahini od susama - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • pinjole - 50 g
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuti čili - 1/4 kašičice, u ljuspama
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte teglu leblebija u blendeer zajedno sa tečnošću u kojoj je konzervisan. Dodajte čenove belog luka, tahini od susama i semenke kumina.

Sipajte maslinovo ulje i sveže ceđen sok od limuna. Začinite solju i blendirajte dok se ne dobije gladak pire.

Sipajte humus u duboku posudu.

Zagrejte nekoliko kapi maslinovog ulja u posudi na ringli i sipajte pinjole, dodajte kašičicu dimljene aleve paprike i zapržite pinjole na kratko.

Oblikujte mala udubljenja u humusu sa kašikom i prelijte maslinovim uljem u tankom mlazu.

Dodajte zapržene pikantne pinjole i garnirajte sa nekoliko maslina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: