Način pripreme
U zavisnosti od toga da li želite vegetarijanski burito iliburito sa svinjskim mesom, pečurke/meso operemo i očistimo i isečemo na kriške. Pržite ih do zlatne boje sa dodatkom omiljenih začina. Stavila sam prstohvat kima i dva prstohvata sušene mirođije.
Tortilje na fotografijama su sa pečurkama.
Sipajte kukuruz i pasulj u zasebne posude.
Očistite i sitno iseckajte avokado i stavite u posebnu posudu.
Čeri paradajz operite i isecite na polovine ili četvrtine po želji i stavite u posebnu posudu.
Takođe stavljamo narendani kačkavalj u posebnu posudu.
A sada za zabavni deo.
Uzimamo lavaš/tortilju i uz pomoć viljuške rasporedimo nekoliko komadića avokada po celoj površini. Pečurke ili meso poređajte u traku po sredini. Pospite po 2-3 kašike kukuruza i pasulja. Pospite nekoliko čeri paradajza i na kraju pospite rendanim kačkavaljem.
Sada moramo da umotamo burito. Lagano preklopite levu i desnu ivicu.
Zatim preklopite dno i nastavite da rolate dok pritiskate i vaš Jugozapadni burito je spreman za uživanje. Gotovi burito se mogu poslužiti kao hladni sendvič.