Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Vegan burito sa humusom

Vegan burito sa humusom

Vegan burito sa humusom
Fotografije: Jordanka Karadjova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
6
"Svež, hranljiv i veoma ukusan veganski burito sa humusom koji možete jesti u bilo koje doba dana."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • rukola - 100 g
  • crveni luk - 1 komad
  • krastavci - 2 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • humus - za premazivanje
  • tortilja - 6 komada ili lavaš
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo pripremili vegetarijanski burito, počinjemo tako što operemo i očistimo svo povrće.

Isecite paradajz na kriške.

Crveni luk sitno iseckati.

Krastavac po izboru može se ostaviti sa korom i iseći na tanke kolutiće.

Šargarepu narendajte na veličinu po želji.

Stavite svo seckano povrće i rukolu u posebne posude.

Nastavljamo da pravimo burito.

Uz pomoć kašike, celu tortilju/lavaš namažite humusom.

Paradajz i krastavac se ređaju u traku u sredini, naizmenično.

Rendana šargarepa se raspršuje po vrhu i po celoj dužini.

Nakon toga, luk se širi svuda.

I na kraju, svuda stavljamo rukolu.

Da biste zarolali burito, preklopite levu i desnu ivicu, zatim preklopite donju ivicu i nastavite da rolate, nežno pritiskajući.

I tako je naš veganski humus burito spreman. Možete ga malo ohladiti i poslužiti kao hladan sendvič.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: