Način pripreme
Da bismo pripremili vegetarijanski burito, počinjemo tako što operemo i očistimo svo povrće.
Isecite paradajz na kriške.
Crveni luk sitno iseckati.
Krastavac po izboru može se ostaviti sa korom i iseći na tanke kolutiće.
Šargarepu narendajte na veličinu po želji.
Stavite svo seckano povrće i rukolu u posebne posude.
Nastavljamo da pravimo burito.
Uz pomoć kašike, celu tortilju/lavaš namažite humusom.
Paradajz i krastavac se ređaju u traku u sredini, naizmenično.
Rendana šargarepa se raspršuje po vrhu i po celoj dužini.
Nakon toga, luk se širi svuda.
I na kraju, svuda stavljamo rukolu.
Da biste zarolali burito, preklopite levu i desnu ivicu, zatim preklopite donju ivicu i nastavite da rolate, nežno pritiskajući.
I tako je naš veganski humus burito spreman. Možete ga malo ohladiti i poslužiti kao hladan sendvič.