Način pripreme
Oljuštite, operite i stavite krompir da se kuva. Za to vreme iseckajte praziluk sitno.
U šerpu ili kaserolu sipajte 1 supenu kašiku ulj, so i vodu. Sipajte unutra praziluk i kuvajte dok tečnost ne ispari. Skinite sa vatre.
Sipajte vodu iz gotovog krompira. Izgnječite gnječilicom za krompir. Dodajte u njih praziluk, biber, so i peršun.
U posudi razbijte jaje, dodajte so u promešajte. Polovinu smese sipajte u smesu za ćuftice od krompira, dodajte brašno i prethodno izmrvljeni sir.
Oblikujte ćuftice od smese, uvaljajte u brašno i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Sa drugim delom jajeta, pomešanim sa 1 supenomi kašikom ulja, namažite ćuftice bez mesa.
Pecite pečene ćuftice od krompira sa prazilukom i sirom dok ne bude gotovo u umerenoj rerni. Servirajte sa sosom ili prilogom po želji.