Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Zemičke sa speltom, semenkama i sušenim lukom

Zemičke sa speltom, semenkama i sušenim lukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Zemičke sa speltom, semenkama i sušenim lukom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Nadolaze samo jednom i nakon sat vremnea imate ukusne i zdrave zemičke."

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja
  • kvasac - 15 g svež 1/3 kockice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica, ravna
  • sušeni luk - 2 supene kašike
  • susam - 1 supena kašika
  • laneno seme - 1 supena kašika
  • seme suncokreta - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • brašno od spelte - 4 šolje, integralno
  • JOŠ
  • ovsene pahuljice - 2 supene kašike, fine
  • susam - 1 supena kašika
  • laneno seme - 1 supena kašika
  • seme suncokreta - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predlažem da pripremite ove brze hlepčiće zemičke sa spletom, semenkama i sušenim lukom.

Nadolaze samo jednom i nakon sat vremnea imate ukusne i zdrave zemičke.

Ugrejte vodu i rastopite kvasac i šećer.

Bez čekanja dodajte preostale sastojke navedene gore redom i mešajte.

Na kraju dodajte 3 šolje brašna od splete i promešajte.

Poslednjom čašom pospite radnu površinu i mesite testo rukama.

Testo je meko i lepi se malo, ali nemojte dodavati više brašna.

Odmah podelite testo na 6 jednakih delova, kidajte i oblikujte loptice.

Pomešajte ovsene pahuljice, susam, laneno seme i seme suncokreta i promešajte.

Uvaljajte svaku loptu testa u semenke i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge.

Pokrijte pleh sa hlepčićima krpom i ostavite da nadođu oko 30 minuta.

Nakon toga napravite po nekoliko proreza na svakom hlepčiću i stavite da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Koristite hlepčiće od spelte za pripremu zdravih sendviča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: