Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i pomešajte ga sa praškom za pecivo i šećerom. Pravimo udubljenje u brašnu.
Sipajte jaja u posebnu posudu - nežno ih razbijte viljuškom. Sipamo ih u sredinu brašna.
Dodajte mleko, vanilu i promešajte.
Dobija se gusta smesa koju kašikom rasporedimo u pripremljene kalupe /poređane u pleh/. Nemojte puniti do vrha, jer će se kolačići tokom pečenja podići. Malo ispod ivice kalupa.
Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Za to vreme pravimo glazuru.
U šerpi otopite maslac i dodajte pavlaku. Zagrejte ih i sklonite sa vatre. Dodajte izlomljene komadiće čokolade. Ostavite da se tope nekoliko minuta i promešajte. Smesa stoji u frižideru nekoliko sati.
Vadim kolačiće iz rerne i izvadite ih iz kalupa, ponovo stavite papirne kalupe i rasporedite preostalu smesu. Meni je dovoljno za pleh i po.
Kada su svi kolačići gotovi i ohlađeni, i smesa ohlađena, špricem ili kašikom, na svaki kapkejk formirati deblji sloj sa vrhom.
Možete da ih isečete i nožem ako su dosta narasle u sredini da bi se lakše i ravnomernije prekrile kremom.
U svakom se takođe može izdubiti rupa i napuniti je varijacijom čokoladnog punjenja. Mogu se ukrasiti čokoladnim štapićima, čokoladnim kapljicama, kokosovim brašnom, kandiranim trešnjama.
Uživajte u neodoljivim kolačićima sa glazurom od čokolade.