Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kolačići sa glazurom od čokolade

Kolačići sa glazurom od čokolade

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Kolačići sa glazurom od čokolade3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Kolačiće možete ukrasiti čokoladnim mrvicama, kokosovim brašnom, kandiranim trešnjama."

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 1/4 šolje
  • šećer - 1 1/3 šolje
  • prašak za pecivo - 3 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • za glazuru
  • mlečna čokolada - 150 g
  • crna čokolada - 100 g
  • maslac - 3 kašike
  • pavlaka - 1 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu i pomešajte ga sa praškom za pecivo i šećerom. Pravimo udubljenje u brašnu.

Sipajte jaja u posebnu posudu - nežno ih razbijte viljuškom. Sipamo ih u sredinu brašna.

Dodajte mleko, vanilu i promešajte.

Dobija se gusta smesa koju kašikom rasporedimo u pripremljene kalupe /poređane u pleh/. Nemojte puniti do vrha, jer će se kolačići tokom pečenja podići. Malo ispod ivice kalupa.

Peći na 180 stepeni dok ne porumene.

Za to vreme pravimo glazuru.

U šerpi otopite maslac i dodajte pavlaku. Zagrejte ih i sklonite sa vatre. Dodajte izlomljene komadiće čokolade. Ostavite da se tope nekoliko minuta i promešajte. Smesa stoji u frižideru nekoliko sati.

Vadim kolačiće iz rerne i izvadite ih iz kalupa, ponovo stavite papirne kalupe i rasporedite preostalu smesu. Meni je dovoljno za pleh i po.

Kada su svi kolačići gotovi i ohlađeni, i smesa ohlađena, špricem ili kašikom, na svaki kapkejk formirati deblji sloj sa vrhom.

Možete da ih isečete i nožem ako su dosta narasle u sredini da bi se lakše i ravnomernije prekrile kremom.

U svakom se takođe može izdubiti rupa i napuniti je varijacijom čokoladnog punjenja. Mogu se ukrasiti čokoladnim štapićima, čokoladnim kapljicama, kokosovim brašnom, kandiranim trešnjama.

Uživajte u neodoljivim kolačićima sa glazurom od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: