Način pripreme
U posudi se umute jaja sa šećerom dok ne pobele, sipa se istopljen maslac, vanila, kiselo mleko u kome je rastvoren prašak za pecivo i dodaje se brašno.
Zamesi se meko testo, odvajamo malu lopticu do njega i testo se domesi sa kakaom dok se boja ne izjednači.
Belo testo se razvije u koru. Kidaju se male loptice od braon testa, formira se fitilj i raspodeli se tu i tamo po kori. Pređe se oklagijom preko i kalupom u obliku srca se izrežu kolačići.
Poređamo u posudu za pečenje, pečemo u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju. Izvadimo i ohladimo dobro.
Glazura od limuna se priprema prema uputstvu i njom se ukrašavaju kolačići, mažu se kašičicom i ostavlja se da se stegne u frižideru.
Šarenim šećernim tubicama crtaju se kolačići za boju i raspoloženje, da nam je šareno i obojeno na Uskrs!
Počastite svoje goste za praznik!