Način pripreme
Izvadimo sir Kamamber iz pakovanja. Stavite u aluminijumsku foliju (da ne isteče tokom pečenja).
Na njegovoj površini nožem pravimo poprečne i uzdužne, lagane rezove. Pomešajte maslinovo ulje, izgnječeni čen belog luka, ruzmarin, majčinu dušicu i biber.
Mešati do homogene smese i njome puniti rezove koje smo napravili u siru.
Zagrejte air fryer na 200 stepeni. Umotamo sir u foliju i stavimo ga u uređaj.
Posle petog minuta pečeni sir preliti sa jednom kašičicom meda, ponovo pokriti folijom i peći još 5-10 minuta, uz stalno praćenje, da se karamelizuje.
Na kraju gotovi sir prelijte drugom kašikom meda i pospite komadićima pečenih badema.
Poslužite toplo sa isečenom i tostiranom tortiljom. Kada se malo prohladi, foliju možete skinuti sa pečenog kamembera (dok je još vruć, može da poteče kada se skine iz folije).
Prijatno uz ovaj Kamember sa majčinom dušicom u air fryer-u!