Način pripreme
U posudu stavite kvasac, šećer, 3 kašike brašna, mleko i promešajte. Posuda se zatvori ili se pokrije. Ostavlja se po strani dok se kvasac na aktivira.
U drugoj posudi umutite kiselo mleko sa sodom. Zatim dodajte jaje i 4 kašike ulja Ponovo se umuti sve.
U posudu prosejte 650 g brašna i dodajte 1 kašiku soli. Zatim u brašno dodajte mešavinu jaja i aktivirani kvasac. Zatim se testo umesi. Pokrijte ili zatvorite u posudi i ostavite da se naraste 30-40 minuta.
Testo se podeli na 9 delova po oko 130 g i formiraju se male pogačice. Pogačice se ređaju u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da se dižu 30 minuta.
Umutite žumance sa 1 kašikom ulja. Ovom smesom premažite narasle pogačice i pospite semenkama.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite na njih! Moja rerna je na plin i peče drugačije.
Možete ispeći pogačice u air fryer-u. Prvo ga uključite da se zagreje na 200 stepeni 2-3 minuta. Stavljam prostirku za roštilj na roštilj i podmazujem je kada se uređaj prethodno zagreje. Pogačice se peku na programu za pečenje - 160 stepeni 14 minuta. Ne okreću se.
Napunite vazdušaste pogačice za hamburgere ili sendviče ukusnim nadevom i uživajte u domaćim burgerima.
Komentari