Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Odlične lepinje za hamburgere

Odlične lepinje za hamburgere

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Odlične lepinje za hamburgere
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
30/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Prvi korak prilikom pripreme ukusnog hamburgera je da pripremiš pogaču - evo vam proveren recept"

Potrebni sastojci

  • med - 1 supena kašika
  • voda - 30 ml, vrela
  • suvi kvasac - 7 g
  • sveže mleko - 320 ml, mlaka
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 75 g, rastopljeno
  • brašno - 600 g + 30 - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • voda - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte 600 g brašna, dodajte so i promešajte.

U drugu posudu stavite med i prelijte toplom vodom, promešajte da se rastvori. Dodajte kvasac i mlako sveže mleko, promešajte. Dodajte jaje i topao rastopljeni maslac, promešajte i dodajte bršano i etapama uz neprestano mešanje.

Stavite testo na radnu površinu i dodajte po 1 supenu kašiku brašna, zamesite meko testo koje se ne lepi po prstima. Stavite testo u posudu namazanu uljem, pokrijte streč folijom i ostavite na 40 minuta na toplom da nadođe. Premesite testo, uvijte ponovo i ostavite oko 1 sat da nadođe ponovo.

Premestite testo i podelite na 12 jednakih delova, oblikujte loptu.

Poređajte loptice u pleh, na rastojanju jedan od drugog i lagano pritisnite prstima. Ostavite pogače da nadođu ponovo na oko 40 minuta, namažite jajetom, umućenim sa vodom i solju i pospite susamom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite gotove male pogačice i uvijte čistom krpom da omekšaju.

Nakon togam ožete iskoristiti za pravljenje hamburgera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: