Način pripreme
Prosejte brašno.
Rastvorite kvasac u malo hladnog mleka. Dodajte šećer i malo brašna. Promešajte i ostavite kvasac na toplom da naraste.
Dodajte narasli kvasac, so i ulje u brašno. Umutite dva jaja sa svežim mlekom i sipajte smesu u brašno. Zamesite meko testo.
Ako je neophodno dodajte još mleka ili brašna dok se ne dobije glatko testo (testo ne treba da se lepi za ruke). Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom da udvostruči svoj obim.
Gotovo testo premesite i podelite na lopte. Pritisnite svaku loptu rukama da se dobiju pogačice.
Poređajte pogačice u posudu za pečenje, postavljenju papirom, namažite ih umućenim žumancetom i napravite po 4-5 razreza, ne dolazeći do sredine.
Ispecite u zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne dobije zlatastu preplanulost.