Način pripreme
Veoma ukusna i aromatičan paprikaš sa kobasicom - idealno za ručak ili večeru.
Operite i isecite kobasice na veće komade. Zagrejte ulje i propržite kobasice sa svih strana.
Izvadite kobasice i na istom ulju propržite prethodno očišćeni i seckani luk, beli luk, šargarepu i papriku.
Zatim dodati brašno i snažno mešati, dodati krompir isečen na kockice i pržiti oko 5 minuta.
Na kraju prženja dodati alevu papriku, paradajz sok i preliti sa oko 800 ml tople vode. Kuvajte dok krompir ne bude gotov ispod zatvorenog poklopca lonca.
Pred kraj kuvanja dodajte pržene kobasice, posolite po ukusu i pospite krompir paprikaš majčinom dušicom, biberom i sitno seckanim peršunom. Kada provri, gotov krompir paprikaš sa kobasicom sklonite sa ringle.
Komentari