Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Krompir paprikaš sa bamijom

Krompir paprikaš sa bamijom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Krompir paprikaš sa bamijom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Odličan paprikaš, koji u sebi ima neverovatne ukuse i mirise"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • luk 2 veze (mladi)
  • crvena paprika - 2 komada
  • šargarepa 2 komada
  • bamija - 300 g (može i zamrznuta)
  • ulje 50 ml
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • brašno 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • kari
  • biber
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i šargarepu i dinstamo u malo ulja i vode.

Kad voda ispari i ostane na masti dodajemo brašno i alevu papriku. Promešamo i sipamo malo vode, mešamo neprestano da se ne stvore grudvice.

Nakon toga dodajemo bamiju i sve začine bez peršuna. Ostavljamo da vri 10-15 minuta.

Za to vreme oljuštimo krompi i isečemo paprike. Dodajemo i njih i kuvamo dok ne bude gotovo sve.

Kad paprikaš bude gotov i malo se ohladi pospemo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: