Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Krompir paprikaš sa kobasicom

Krompir paprikaš sa kobasicom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krompir paprikaš sa kobasicom
Fotografije: Veselina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Da krompir paprikaš ne bude previše postan, dodajte malo kobasica - dobićete nešto neverovatno"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 2 komada sveže (800 g)
  • krompir - oko 800 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada zelena i crvena
  • brašno - 1 kašika
  • sok od paradajza - 1 šolja ili 1 svež paradajz
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun
  • majčina dušica - po ukusu
  • ulje - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusna i aromatičan paprikaš sa kobasicom - idealno za ručak ili večeru.

Operite i isecite kobasice na veće komade. Zagrejte ulje i propržite kobasice sa svih strana.

Izvadite kobasice i na istom ulju propržite prethodno očišćeni i seckani luk, beli luk, šargarepu i papriku.

Zatim dodati brašno i snažno mešati, dodati krompir isečen na kockice i pržiti oko 5 minuta.

Na kraju prženja dodati alevu papriku, paradajz sok i preliti sa oko 800 ml tople vode. Kuvajte dok krompir ne bude gotov ispod zatvorenog poklopca lonca.

Pred kraj kuvanja dodajte pržene kobasice, posolite po ukusu i pospite krompir paprikaš majčinom dušicom, biberom i sitno seckanim peršunom. Kada provri, gotov krompir paprikaš sa kobasicom sklonite sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odlično jelo
02.09.2023 15:43