Bakini korneti

Bakini korneti
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
700 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
730 min.
Porcije
40
"Bakini korneti imaju nezaboravan ukus, koji uvek sa zadovoljstvom probamo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • svinjska mast - 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • amonijačna soda - 1 komad
  • brašno - oko 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u pleh, pravi se udubljenje u koje se sipa meka mast, jaja, šećer, mleko, vanila i soda.

Sve za ove ukusne kornete se dobro umesi do srednje mekanog testa.

Stavite testo u frižider na 30 minuta.

Razvaljajte koru debljine 0, 5 cm, isecite na trake širine oko 1 cm i uvaljajte oko kalupa.

Čuvene Šilerove bukle se peku u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta.

Vrlo brzo su gotovi.

Babini korneti se pune ukusnim domaćim kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: