Način pripreme
Prosejte brašno u duboku posudu i napravite udubljenje u sredini.
Nakon toga stavite sodu u kiselo mleko i izmešajte dok se ne aktivira.
Sipajte kiselo mleko u udubljenje u sodu. Dodajte jaja, šećer od urmi i maslac. Umesite meko testo.
Razvijte ga u tanak list, a nakon toga i u trakama jednake širine.
Svaku traku uvijte oko metalnog fišeka pazeći da preklapate krajiće.
Nakon toga poređajte kornete u veliku tepsiju koju ste pokrili papirom za pečenje.
Pecite na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pečenje ukusnih kolačića oduzima otprilike 15-20 minuta.
Nakon pečenja izvadite tepsiju iz rerne i ostavite kornete da se ohlade.
Pažljivo skinite metalni deo sa testa.
Napravite krem tako što stavite sveže mleko u malu kaserolu na ringlu da provri. Dodajte pastu od urmi uz neprestano mešanje. Mleko će početi da se zgušnjava. Nakon što se dovoljno zgusti, skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Kada se dovoljno ohladi da biste mogli da radite sa njim, prebacite ga u poslastičarski špric i napunite kornete kremom.
Možete da umočite u mlevene orahe po želji.
Čuvajte u frižideru.
Prijatno uz retro recept: Bakini korneti!