Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jelo od luka sa kobasicom

Jelo od luka sa kobasicom

Jelo od luka sa kobasicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo sa lukom i kobasicama Jedite ga sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • luk - 500 g
  • kobasica - 400 g
  • paradajz pire - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje
  • nana - sveža
  • paprike - 2 komada
  • peršun - svež
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno ga iseckajte.

U loncu za kuvanje zagrejte ulje i dodajte luk. Dodajte sitno seckane paprike bez semenki. Dinstajte povrće dok ne omekša.

Dodajte kobasice i uz stalno mešanje kuvajte dok ne porumene.

Dodajte alevu papriku i paradajz pire. Promešajte jelo i dodajte oko 3 šolje vruće vode.

Kuvajte na laganoj vatri, mešajući dok deo vode ne ispari. Dodajte so i šećer.

Promešajte brašno sa malo vode dok ne dobijete kašu.

Sipajte kašu u tankom mlazu uz neprekidno mešanje dok se jelo ne zgusne.

Jelo začinite nanom i peršunom.

Jelo sa lukom i kobasicom je spremno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: