Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jelo od luka sa piletinom

Jelo od luka sa piletinom

Jelo od luka sa piletinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
29/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"I mesa ima, i ukusnog sosa, da umačete hleb, šta je više potrebno čoveku?"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • patlidžan - 1 komad
  • celer
  • so
  • biber
  • pileći file - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • bamija - 1 šaka (po želji)
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zapržite piletinu, koju ste isekli na parčiće. Dodajte luk, papriku i patlidžan.

Sačekajte da se zaprže i stavite alevu papriku. Pazite da ne zagori.

Sipajte vodu i stavite celer i začine. Kuvajte na tihoj vatri dok se meso ne skuva. Ako imate bamiju, možete da je dodate pet minuta pre nego što isključite ringlu sa jelom.

U posudici umutite brašno sa malo vode (ne treba da ima grudvica).

Sipajte ga u tankom mlazu u janiju, mešajući neprestano. Ostaite jelo pet minuta da se krčka i isključite.

Jelo od luka sa piletinom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: