Način pripreme
Luk se očisti, opere i iseče na krupnije komade.
Šargarepa se oljušti, opere i iseče na kolutove.
Tikvice se očiste od vrhova, operu i iseku na velike kocke. Ne ljušte se.
Pečurke se očiste od drški, operu i iseku na velike komade.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju, pa dodajte luk.
Pržite do zlatne boje, izvadite rešetkastom kašikom i stavite u šerpu u kojoj će se kuvati jelo.
Nakon što izvadite luk, stavite šargarepu i pečurke u tiganj.
Pržite 5 minuta, a zatim vratite luk.
U posebnom loncu tikvice se dinstaju pod poklopcem 10 minuta, bez dodavanja vode, pa se stavljaju u šerpu sa jelom od luka.
U šerpu sa povrćem dodajte vodu, so, alevu papriku, začin Baharat i sitno seckani peršun.
Veoma dobro se promeša.
Nakon ključanja kuvajte 10 minuta i jelo od pečuraka skinite sa šporeta.