Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Jelo od luka sa tikvicama i pečurkama

Jelo od luka sa tikvicama i pečurkama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Jelo od luka sa tikvicama i pečurkama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
24/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jelo od luka sa tikvicama i pečurkama je tako ukusno sa kriškom seoskog hleba i sirom"

Potrebni sastojci

  • luk - 7 glavica
  • šargarepa - 12 komada
  • tikvice - 7 komada
  • pečurke - 500 g
  • so - 1/2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • začin baharat - 1/2 kašike
  • ulje - 100 ml
  • peršun - 1 veza
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, opere i iseče na krupnije komade.

Šargarepa se oljušti, opere i iseče na kolutove.

Tikvice se očiste od vrhova, operu i iseku na velike kocke. Ne ljušte se.

Pečurke se očiste od drški, operu i iseku na velike komade.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju, pa dodajte luk.

Pržite do zlatne boje, izvadite rešetkastom kašikom i stavite u šerpu u kojoj će se kuvati jelo.

Nakon što izvadite luk, stavite šargarepu i pečurke u tiganj.

Pržite 5 minuta, a zatim vratite luk.

U posebnom loncu tikvice se dinstaju pod poklopcem 10 minuta, bez dodavanja vode, pa se stavljaju u šerpu sa jelom od luka.

U šerpu sa povrćem dodajte vodu, so, alevu papriku, začin Baharat i sitno seckani peršun.

Veoma dobro se promeša.

Nakon ključanja kuvajte 10 minuta i jelo od pečuraka skinite sa šporeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: