Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pržene ćuftice sa paradajz sosom na seoski način

Pržene ćuftice sa paradajz sosom na seoski način

ažurirano:
Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Pomoćnik kuvara
6214171
Pržene ćuftice sa paradajz sosom na seoski način
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Pripremite mnogo hleba, zato što vam garantujemo da ćete bukvalno polizati tanjir."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška suvog hleba
  • kumin
  • paradajz - konzerva, 1 tegla
  • brašno - 5 supenih kašika
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se umesi, dodaje se iseckan luk, kriška hleba potopljena u vodu i oceđena, mleveni kumin i zamesi se. Prže se ćuftice u tiganju.

Posebno se u drugoj posudi proprži paradajz, dodaje se brašno pomešano sa malo vode i meša se dok ne bude gotov sos. Na kraju se posipa svežim ili zamrznutim peršunom. Ja sam koristila zamrznut iz naše seoske bašte.

Servira se sos i dodaju se pržene ćuftice, po 2-3 u porciji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: