Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Pileći mali bataci u rerni sa slatkom marinadom

Pileći mali bataci u rerni sa slatkom marinadom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Pileći mali bataci u rerni sa slatkom marinadom
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pileći mali bataci zapečeni u medu u rerni... Šta više čovek može da traži? mmmm"

Potrebni sastojci

  • pileći mali bataci - 1 kg
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - za piletinu, Magi
  • za marinadu
  • senf - 3 kašike
  • univerzalni sos
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • med - 2 kašike
  • sos od nara - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći mali bataci se operu i čiste po potrebi. Neka se ocede iz vode.

Zatim ih posolimo sa malo soli, jer univerzalni sos može da ih presoli, pa pospimo biberom i začinom za piletinu.

Zatim pripremamo marinadu tako što u dublju činiju stavimo senf, univerzalni sos, pasirani beli luk, med, sos od nara, ulje i soja sos. Dobro promešajte kašikom da se začini pomešaju.

Pileće male batake prelijemo marinadom i promešamo da se marinada dobro zalepi na meso. Pustite da se meso začini 30 minuta, a zatim na pleh stavite papir za pečenje i poređajte pileće male batake na udaljenosti jedan od drugog.

Stavite u rernu da se peče. Po potrebi ih okrenite da se peku sa obe strane.

Kada su pileći mali bataci u rerni sa slatkom marinadom uhvatili koricu, gotovi su.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: