Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Dinstana svinjska rebra sa paradajzom i krompirom

Dinstana svinjska rebra sa paradajzom i krompirom

Dinstana svinjska rebra sa paradajzom i krompirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Probali smo ova mekana svinjska rebra i mladi krompir i znamo da ste u nama stekli prijatelje za ceo život!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g /bez masti/
  • krompir - 500 g /mlad/
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - suv
  • peršun - 2 - 3 grančice, svež
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra prethodno skuvajte do pola. Očistite luk i sitno ga iseckajte. Dinstajte ga na masnoći.

Dodajte oljušteni i sieckani paradajz i krompir. Kratko dinstati, povremeno mešajući.

Dodajte alevu papriku. Sipajte proceđeni bujon od rebara, dodajući i njih.

Kuvati na tihoj vatri dok jelo ne ostane na masnoći /krompir i rebra treba da omekšaju/. Začinite solju, suvim peršunom i biberom.

Poslužite sa svežim grančicama peršuna.

Dinstana svinjska rebra sa paradajzom i krompirom su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: