Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Pečeni zec sa belim vinom preko povrća

Pečeni zec sa belim vinom preko povrća

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k448
Pečeni zec sa belim vinom preko povrća
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
18/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
1
"Pečeni zec sa belim vinom na povrću je odlično tradicionalno jelo, koje možete s vremena na vreme pripremiti za vašu voljenu porodicu"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • šalot - 300 g
  • krompir - 500 g
  • luk - 300 g sitni
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac - 70 g
  • mleveni biber
  • belo vino - 150 ml
  • so
  • univerzalni začin - za meso
  • beli luk - 2 glavice
  • nana - 2 grančice, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite, operite i isecite.

Oljuštite šalot, beli luk i luk.

Očistite šargarepu i papriku i isecite ih.

Na dno tepsije sa poklopcem poređajte povrće.

Posolite i sipajte ulje.

Gotovog zeca uvaljajte u začine za meso i mleveni biber.

Premažite ga uljem.

Stavite ga na povrće.

Dodajte grančice suve nane.

Sipajte belo vino i poklopite pleh sa zecom.

Pecite na 200 stepeni dok zagrejte pleh, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni.

Pecite ukusnog zeca oko 2 sata dok ne bude gotov.

Prijatno uz ovog pečenog zeca sa belim vinom na povrću!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: