Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Jednostavan đuveč od povrća sa belim vinom

Jednostavan đuveč od povrća sa belim vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Jednostavan đuveč od povrća sa belim vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
14/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Serviramo jednostavni đuveč sa belim vinom uz mekani domaći hleb i uživamo u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 5 komada
  • paprike - 4 - 5 šilja
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • celer - 1/2 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - oko 200 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - 1 supena kašika, iseckan
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • čubar - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje ili ulje
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj jednostavni đuveč jedino je teško da očistimo i isečemo povrće.

Nakon što ga dobro opermeo, oljuštimo šargarepu, luk i beli luk. Isečemo krupnije.

Tikvicu, patlidžan i krompir sečemo na kockoce kao za omiljenu musaku.

Iseckamo strukove celera.

Stavljamo svo pripremljeno povrće u glinenu đuvečaru ili gineni pleh. Dodajemo grašak, peršun, alevu papriku, ruzmarin, čubar i biber. Sipamo malo više maslinovog ulja i vodu i pokrivamo do pola sastojaka + belo vino. Posolimo po ukusu.

Stavljamo poklopac i pečemo dok sve ne omekša. Onda otvaramo poklopac, dodajemo paradajz, isečen na kockice i promešamo. Ako ima mnogo tečnosti, ostavljamo posni đuveč da se peče bez poklopca na 200 stepeni dok se sos ne zgusne i povrće ne omekša dobro.

Serviramo jednostavni đuveč sa belim vinom uz lep domaći hleb.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: