Goveđe rolnice

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Goveđe rolnice1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ukusne goveđe rolnice sa aromatičnim sosom za večeru"

Potrebni sastojci

  • govedina - 1 kg (oko 10 šnicli)
  • maslac - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • kačkavalj - 100 g
  • hleb - 1 kriška
  • vino - 100 ml
  • lovorov list
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Najbolje je koristiti meso od šola. Od količine sečemo šnicle - dobija se između 8 i 10 komada. Svak od njih istučemo čekićem za meso u tanak list debljine 2-3 milimetra.

Začine dobro posolite sa obe strane, pa pospite rendanim kačkavaljem, prezlama, peršunom i rendanim belim lukom.

Uvijte u rolat i učvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene juneće rolate uvaljamo u brašno i pržimo na zagrejanom ulju do zlatne boje.

Zatim u istoj posudi dinstamo luk, šargarepu, celer i brašno. Gasimo vinom i stavljamo pržene rolate.

Jelo se kuva dok meso ne omekša.

Rolnice se serviraju na tanjiru zajedno sa pasiranim sosom.

Goveđe rolnice su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: