Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani tart»Lisnati tart sa lukom i paradajzom

Lisnati tart sa lukom i paradajzom

Lisnati tart sa lukom i paradajzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Jednostavan i aromatičan slani tart - vazdušast i veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • kačkavalj - 150 g
  • čubar - balkanski
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj tepsiji oblikovati lisnato testo po dnu i sa strane za podlogu tarta.

Na masnoći dinstajte isečen crni luk 5-10 minuta.

Po testu poređajte kolutove paradajza i na njih rasporedite luk.

Slani tart pecite dok ne porumeni, a pred kraj pečenja zapecite sa kačkavaljem i čubrom.

Lisnati tart sa lukom i paradajzom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: