Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rol-viršle sa slaninom i čubrom

Rol-viršle sa slaninom i čubrom

Rol-viršle sa slaninom i čubrom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Prosto savršene rol-viršle - za doručak ili kad god u toku dana"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • voda - 60 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad, bez žumanca
  • brašno - 600 g
  • viršle - 2 komada
  • čubar - suv, za posipanje
  • slanina - 4 trakice
  • semenke - miks, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo da se aktivira 10 minuta.

Sipamo u sredinu brašna, dodajemo belance, toplo sveže mleko, so, ulje i zamesimo srednje meko testo. Pokrivamo i ostavljamo da nadođe 40 minuta.

Viršla se seče na komade. Gotovo testo se deli na 2 dela. Svaki se razvuče na pravougaonik dva pedlja.

Posipamo čubrom i prtiskamo dlanovima da se zalepi. Poređaju se dve trakice slanine preko komada viršle-

Nožem se prave prorezi sa jedne strane i uvijamo u rolat, koji se seče na 4 rol viršle. Tako se oblikuje preostaloo testo. Poreamo u pleh, obložen paprirom za pečenje.

Namažemo umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom mleka i posipamo semenkama. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: