Način pripreme
Izmrvimo kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo da se aktivira 10 minuta.
Sipamo u sredinu brašna, dodajemo belance, toplo sveže mleko, so, ulje i zamesimo srednje meko testo. Pokrivamo i ostavljamo da nadođe 40 minuta.
Viršla se seče na komade. Gotovo testo se deli na 2 dela. Svaki se razvuče na pravougaonik dva pedlja.
Posipamo čubrom i prtiskamo dlanovima da se zalepi. Poređaju se dve trakice slanine preko komada viršle-
Nožem se prave prorezi sa jedne strane i uvijamo u rolat, koji se seče na 4 rol viršle. Tako se oblikuje preostaloo testo. Poreamo u pleh, obložen paprirom za pečenje.
Namažemo umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom mleka i posipamo semenkama. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.