Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa patlidžanom i karfiolom

Zapečeno jelo sa patlidžanom i karfiolom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Zapečeno jelo sa patlidžanom i karfiolom
Fotografije: Juliya
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ukusno zapečeno jelo sa patlidžanom i karfiolom koje možete poslužiti sa sosom od belog luka."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad (veliki 400 g)
  • karfiol - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • mocarela - 125 g
  • tvrdi sir - 20 g (Grana Padano)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Cvetove karfiola i krupno iseckanu šargarepu skuvajte u slanoj vodi 5 minuta i ocedite.

Na tiganju propržiti sitno iseckan crni i beli luk, dodati oljušten i na kockice isečen patlidžan i kuvati oko 15 minuta.

Umutiti jaje sa pavlakom, solju i začinima.

Stavite povrće u pleh, promešajte i sipajte smesu od jaja preko.

Po vrhu pospite rendanu mocarelu, a zatim rendani tvrdi sir.

Pecite zapečeno jelo bez mesa u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

Ovo veoma ukusno zapečeno jelo sa patlidžanom i karfiolom je spremno. Po želji možete ga poslužiti sa omiljenim sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: