Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa brokolijem, karfiolom i pečurkama

Zapečeno jelo sa brokolijem, karfiolom i pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Zapečeno jelo sa brokolijem, karfiolom i pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ukusno vegetarijansko zapečeno jelo za jedan sjajan jesenji obrok"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • brokoli - 1 glavica
  • karfiol - 1 glavica
  • pečurke - 200 - 300 g
  • zamrznut kukuruz - oko 100 g
  • tofu - 150 - 200 g
  • krem sir - 1 pakovanje (oko 125 g)
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - oko 250 g
  • majčina dušica
  • bosiljak
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo zapečeno jelo luk se iseče na sitno, beli luk na sitno, pečurke na krupnije parčiće. tofu na kocke, a karfiol i brokoli se podele na ružice.

U zagrejanom ulju se zaprže luk i pečurke nekoliko minuta dok pečurke ne omekšaju, a luk ne posvetli. Dodaje se beli luk, majčina dušica i malo bosiljka.

Meša se i sipaju se karfiol i brokoli. Poklapa se i ostavlja na srednjoj temperaturi 5-10 minuta, dok se ne izdinsta na pari.

Odovojeno se u secku pomeša krem sir sa pavlakom. Narenda se kačkavalj.

Soli se povrće, dodaje se kukuruz, tofu i oko polovina kačkavalja. Meša se i sve se sipa u posudu za pečenje.

Nakon toga se sipa smesa sa pavlakom i meša se ponovo. Skroz odozgo se posipa preostalim kačkavaljem i stavlja se i prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni dok se ne istopi i ne zapeče kačkavalj.

Zapečeno jelo sa brokolijem, karfiolom i pečurkama je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: