Način pripreme
Brašno se pomeša sa hladnim omekšalim maslacem i prstohvatom soli, dodajući malo po malo vode, dok se ne dobije glatko elastično testo.
Umotajte u foliju i ostavite ga na hladnom 30 minuta.
Spanać se odmrzne i blanšira nekoliko minuta u ključaloj vodi. Ocediti i sitno iseckati, pa podeliti na 6 delova.
Jaja se umute i pomešaju sa topljenim sirom, prethodno isečenim na sitno, dodajući na kraju pavlaku.
Začinite solju i biberom i sitno seckanim peršunom. Kačkavalj isecite na trake.
Testo se razvije oklagijom u koru debljine oko 2 mm i njime se oblažu kalupi za tartlete, prebacujući testo i sa strane.
Izbockajte dno testa viljuškom. Dodajte kačkavalj i spanać i prelijte smesom od jaja i pavlake.
Tartlete se peku u rerni zagrejanoj na 210 stepeni oko 30 minuta. Izvadite ih iz kalupa.
Tartlete sa topljenim sirom i spanaćem su gotove.