Način pripreme
Zamesiti meko testo od navedenih sastojaka, ostavite na toplom da udvostruči obim.
Naraslo testo podelite na 8 jednakih ddelova i formirajte loptice. Napravite dva rolata od loptica na sledeći način: razvijte jednu lopticu u tanak pravougaoni list.
Namažite uljem i pospite iseckanim i izgnječenim spanaćem. Razvijte drugu lopticu na isti način, stavite ga preko prvog lista, namažite uljem i pospite nadevom.
Na drugi stavljate treći list, namazan uljem i posut spanaćem, na treći - četvrti list, namazan uljem i posut nadevom. Uvijte u rolat, pa napravite drugi koji ređate na isti način.
Dobijene rolate isecite na trouglove koje naređate u krug, u uljem podmazanu posudu za pečenje, a krajeva stavite u sredinu posude. Stavite posudu na toplo da nadođe pogača 40 minuta i premažite umućenim belancem.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, smanjite stepene na 180 i pecite dok ne bude gotovo oko 40 minuta.