Način pripreme
Sitno naseckan luk i izrendana šargarepa se dinstaju na malo masnoće.
Kada promene boju sipa se voda u šerpicu, stavljaju se krompirići naseckani na kockice i sitno naseckana šilja paprika.
Supa od povrća se začini čubrom i crnim biberom. Ostavlja se da se kuva dok ne bude polugotova. 10 minuta pre nego što jelo bude gotovo se stavljaju naseckani spanać i kiseljak, s obzirom na to da njima gotovo da nije potrebno kuvanje, a i da bi se sačuvali vitamini.
Stavlja se fida. 2 minuta pre nego što bude skroz gotovo, stavlja se i izmrvljeni sir.
Kada su krompir i fida gotovi čorbica sa sirom se skida sa vatre. Proverava se da li je dovoljno začinjena sirom, ako ne, dodaje se so po ukusu. Na kraju se čorbica začinjava žumancem.
Čorbica sa sirom, spanaćem i povrćem je veoma ukusna!