Način pripreme
Bataci se operu i osuše kuhinjskim papirom.
Pospite ih obilno začinima i utrljajte. Sledi malo soja sosa i ulja i ponovo utrljamo u piletinu.
Na dno air frzer-a stavljamo papir za pečenje. Koristim običan list papira i isečem ga na manje komade kako bi odgovarao dnu. Možete i bez papira, ali mislim da će se osušiti malo više nego što je potrebno.
Dok papir skupi malu količinu masti i meso se u njemu kuva i ostaje sočnije i istovremeno hrskavo spolja.
Pokrećemo program za piletinu, moj je automatski 220 stepeni - 20 min. Ja sam to uradio, okrećući batak u 10. minutu. Zatim sam pustio program još 10 minuta, a posle 5 minuta sam ponovo okrenuo batak.
I to je to, vaš pileći batak u air fryer-u je spreman i želi da ga poslužite sa sezonskom salatom :)
Komentari