Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći batak sa pavlakom

Pileći batak sa pavlakom

Pileći batak sa pavlakom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nećemo vas zvati na ručak jer ovo ukusno jelo ne delimo ni sa kim, ali možete prepisati recept"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 3 kom.
  • šampinjoni - 150 g
  • kukuruz - 150 gr konzerve
  • tečna pavlaka - 400 ml
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake skuvati ili ispeći. Ostaviti da se ohlade i u malo masnoće urpžiti nasečene pečurke.

Batake očistiti od kostiju i dodati meso u pečurke. Staviti isceđen kukuruz i sipati pavlaku.

Posoliti, pobiberiti i promešati. Ostaviti da se krčka dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre.

Ja sam servirala jelo uz kuvanu testeninu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: