Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjetine u sosu od pavlake i plavog sira

Šnicle od svinjetine u sosu od pavlake i plavog sira

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Šnicle od svinjetine u sosu od pavlake i plavog sira
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Šnicle od svinjetine u sosu od pavlake i plavog sira se služe uz prilog po želji."

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjskog vrata - 4 komada
  • so
  • začini za meso
  • ulje - 3 kašike
  • za sos
  • luk - 1 mala glavica
  • ulje - 3 kašike
  • plavi sir - 100 g
  • pavlaka - 200 ml za kuvanje
  • biber - 1/3 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjetine se istanje čekićem za meso, posipaju solju i začinima po ukusu, pa ređaju u nauljeni pleh.

Peći sa obe strane u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Dok se šnisle peku, pripremite sos od pavlake. Manja glavica crnog luka se sitno isecka i prodinsta na masnoći.

Kada luk omekša, dodajte izmrvljeni ili zgnječeni plavi sir. Promešati i pošto smesa postane kremasta, sipati zagrejanu tečnu pavlaku.

Ako pavlaka nije topla, velika je verovatnoća da će sos da se preseče.

Začinite sos mlevenim biberom i prelijte šnicle od vrata.

Pecite još pet minuta i izvadite iz rerne.

Šnicle od svinjetine u sosu od pavlake i plavog sira se služe uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: