Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita od hleba»Mešana penjurlija sa jajima

Mešana penjurlija sa jajima

Teodora IvanovaTeodora Ivanova
Početnik
7111
Mešana penjurlija sa jajima
Fotografije: Teodora Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
41 min.
Porcije
12
"Mešana penjurlija sa jajima se jede dok je još topla. Možemo je poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • topla voda - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 2 komada, 1 žumance za mazanje + 1 kašika svežeg mleka)
  • suvi kvasac - 1 paket (11 g)
  • brašno - 500 - 600 g prosejano
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • izmrvljeni sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ako ste ljubitelj peciva i penurlija bez mešenja, ne možete a da ne isprobate ovu ideju. Lako je za napraviti, ne zahteva puno ili teško dostupnih proizvoda. Klasična penjurlija sa sirom za doručak, ručak ili na pikniku.

Proizvodi za penjurliju se mešaju u sledećem redosledu - toplo mleko, šećer, kvasac, topla voda, ulje, jaja, brašno, so, sir.

Zamotajte folijom i ostavite da testo naraste 30-40 minuta. Dobija se gusta kaša.

Sipati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati žumancetom i svežim mlekom i peći na 180 stepeni bez ventilatora oko 40 minuta.

Mešana penjurlija sa jajima se jede dok je još topla. Možemo je poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: