Način pripreme
Umutite jaja u velikoj posudi. Tikvica se opere i oljušti. Renda se na krupno i pomeša se sa jajima. Začinite solju i promešajte.
U poseban tanjir narendajte kobasicu.
Pečene paprike isecite na male kockice. Pripremiti nauljeni pleh i kore za pitu. Na dno pleha stavite 3 kore, pokrivajući celo dno.
Dodati fil od tikvica /podeliti ga na 3 doze/, rasporediti preko kora. Uzme se i 1/3 sira i izmrvi se odozgo. Stavite 2 kore preko.
Poprskajte sa malo ulja, polovinom rendane kobasice i polovinom pečenih paprika. Dodaju se još dve kore i isto ponavlja dok se proizvodi ne iscrpe.
Tikvice sa sirom, 2 kore, kobasica sa pečenim paprikama i uljem, 2 kore, tikvice sa sirom i završiti sa 2 kore. Premažite ih tečnošću od tikvica i jaja i malo ulja.
Pita sa tikvicama i kobasicom se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Pita sa mesom se iseče na kriške kao pica i poslužuje se uz ajran ili neko drugo omiljeno piće.