Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pita sa tikvicama i kobasicom

Pita sa tikvicama i kobasicom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pita sa tikvicama i kobasicom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
18/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Pita sa tikvicama i kobasicom - morate probati ovo savršenstvo seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • tikvica - 1 komad, veća
  • jaja - 3 komada
  • sir - 75 g
  • kobasica - 1 komad, kuvana
  • pečene paprike - 2 komada
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u velikoj posudi. Tikvica se opere i oljušti. Renda se na krupno i pomeša se sa jajima. Začinite solju i promešajte.

U poseban tanjir narendajte kobasicu.

Pečene paprike isecite na male kockice. Pripremiti nauljeni pleh i kore za pitu. Na dno pleha stavite 3 kore, pokrivajući celo dno.

Dodati fil od tikvica /podeliti ga na 3 doze/, rasporediti preko kora. Uzme se i 1/3 sira i izmrvi se odozgo. Stavite 2 kore preko.

Poprskajte sa malo ulja, polovinom rendane kobasice i polovinom pečenih paprika. Dodaju se još dve kore i isto ponavlja dok se proizvodi ne iscrpe.

Tikvice sa sirom, 2 kore, kobasica sa pečenim paprikama i uljem, 2 kore, tikvice sa sirom i završiti sa 2 kore. Premažite ih tečnošću od tikvica i jaja i malo ulja.

Pita sa tikvicama i kobasicom se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Pita sa mesom se iseče na kriške kao pica i poslužuje se uz ajran ili neko drugo omiljeno piće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: