Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Aromatična pita sa tikvicama

Aromatična pita sa tikvicama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5801352k129
Aromatična pita sa tikvicama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
24/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Da li ste jeli ovakvu pitu? Ovaj domaći izazov, ovoga puta ne sadrži kore, nego tikvice, mleko, sir i jaja - jedna neverovatno drugačija pita"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 paket, razvučene, za pitu
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • tikvice - 3 komada (oko 400 g)
  • sir - 300 g
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g, kravlje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • biber
  • majčina dušica
  • origano - po ukusu
  • kačkavalj - 150 g
  • maslac - 50 g, kravlji
  • parmezan - 50 g (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, dodajte začine, mrvljeni sir, kiselo mleko, prašak za pecivo i promešajte.

Tikvice očistite i izrendajte. Ostavite da se ocede pola sata, nakon toga ocedite višak tečnosti iz njih. Dodajte ih u smesu od jaja i ponovo promešajte.

Po želji možete staviti rendani parmezan. Nije obavezno, ali daje neverovatan ukus i miris.

Razvucite kore i uzmite po tri, svaku namažite maslinovim uljem i stavite jednu preko druge, nakon toga ih savijte na pola.

Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje i preko njih stavite nadev, odozgo stavite sledeće tri kore, pripemljene na isti način, ponovo nadev i tako do kraja.

Rastopite maslac i dok je još topao prelijte pripremljenu pitu. Stavite je u rernu na 160 stepeni 60 minuta, nakon toga je izvadite i odozgo izrendajte kačkavalj.

Stavite ponovo da se zapeče, da dobije zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: