Način pripreme
Na zagrejanom ulju pržite slaninu oko 10-15 minuta, okrećući sa obe strane. Kad je gotova, izvadite je iz masnoće i ostavite je na stranu.
Na srednjoj vatri, na istoj masnoći, propržite sitno seckani crni luk sa solju i biberom, povremeno mešajući. Kada je gotovo, izvadite i ubacite kod slanine.
Više ulja se dodaje na jačoj vatri. Šnicle se začine solju i biberom i prže 3 minuta sa jedne strane i na nižoj vatri sa druge strane 7-10 minuta ili dok ne budu potpuno kuvane. Kada su gotove, uklonite ih i ostavite na stranu.
U tiganj se sipa malo vode i drvenom kašikom se odvoje potamneli delovi. Sipajte pavlaku i mešajte 2-3 minuta ili dok se ne zgusne.
Dodajte pripremljeni luk i slaninu. Šnicle sa krem sosom često mešajte još 5-10 minuta, dok sos ne postane kremast.
Prilikom serviranja, šnicle od svinjetine u sosu od pavlake sa slaninom prelivaju se sosom.