Način pripreme
U ovom receptu za riblje ćuftice koristim Dragon suncokretovo brašno, koje ima malo ugljenih hidrata. VAŽNO je znati da ako sameljete seme, nećete dobiti isto brašno i rezultat.
Za ćuftice od tunjevine koristila sam 15 g suncokretovog brašna. Možete ga zameniti bilo kojim drugim. Kokosovo će biti oko 10-15 g, bademovo - 30-35 g, obično - 30-35 g. Ako koristite drugo suncokretovo brašno, takođe može biti razlika, ali ne znam koliko.
Ćuftice su pogodne za keto dijetu i dijetu sa malo ugljenih hidrata.
Riba se ocedi od tečnosti, a zatim pomeša sa preostalim sastojcima. Ostavite 5 minuta. Ovo se radi kako bi suncokretovo brašno moglo da apsorbuje vlagu i da smesa postane gušća.
Ćuftice možete ispeći u rerni ili pržiti u tiganju. Ja sam svoje skuvala u air fryer-u.
Uključite uređaj da se zagreje. Napravite male loptice i poređajte ih. Tokom pečenja će blago popustiti. Pekla sam na programu pečenje - 190 stepeni, 8-9 minuta sa jedne strane i 5 minuta sa druge.
Dobićete 8 malih ćuftica.