Način pripreme
Spanać se čisti od korenja i drški. Operite ga dobro i sitno iseckajte.
Luk se očisti, opere i sitno isecka. Šargarepa se oljušti, opere i iseče na srednje komade. Paradajz se opere i narenda. Beli luk je oljušten i isečen na kriške. Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
Ulje se stavlja u šerpu u kojoj će se kuvati supa od spanaća.
Zagreva se i dodaju seckani luk, šargarepa i beli luk.
Pržite 5 minuta na srednjoj vatri, pa dodajte rendani paradajz.
Promešajte i pržite još 5 minuta, pa dodajte seckani spanać.
Krčkajte još 5 minuta, a zatim dodajte 4 litra tople vode.
Zdravu supu od spanaća kuvajte 10 minuta nakon što proključa, pa dodajte fidu i peršun.
Dobro promešajte, kuvajte još 10 minuta, pa skinite sa vatre supu od spanaća sa šargarepom i paradajzom.