Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od crvenog sočiva bez glutena

Čips od crvenog sočiva bez glutena

GlutenFreeDeliGlutenFreeDeli
Početnik
11
Čips od crvenog sočiva bez glutena
Fotografije: GlutenFreeDeli
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Čips od crvenog sočiva bez glutena je zdrava grickalica za mlade i stare kod kuće."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 150 g
  • paradajz pasta - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma u ​​prahu - 1/2 kašičica
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • med - 2 kašike
  • so
  • voda - 200 ml
  • kim - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sočivo u slanu vodu najmanje na 2 sata (najbolje preko noći).

Dobro isperite, ocedite i stavite u blender. Dodajte sve začine (osim kumina) i vodu u blender.

Blendajte dok ne postane glatko. Dodajte kim i promešajte.

Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Debljina treba da bude oko 0, 5 cm.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta.

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta.

Pažljivo uklonite papir i isecite testo u željene oblike.

Pecite na 170 stepeni oko 10-15 minuta (dok ivice zdravog čipsa ne porumene).

Čips od crvenog sočiva bez glutena je zdrava grickalica za mlade i stare kod kuće.

Pogledajte i koliko se kuva crveno sočivo, kao i šta se kuva sa crvenim sočivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: