Način pripreme
Potopite sočivo u slanu vodu najmanje na 2 sata (najbolje preko noći).
Dobro isperite, ocedite i stavite u blender. Dodajte sve začine (osim kumina) i vodu u blender.
Blendajte dok ne postane glatko. Dodajte kim i promešajte.
Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Debljina treba da bude oko 0, 5 cm.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta.
Pažljivo uklonite papir i isecite testo u željene oblike.
Pecite na 170 stepeni oko 10-15 minuta (dok ivice zdravog čipsa ne porumene).
Čips od crvenog sočiva bez glutena je zdrava grickalica za mlade i stare kod kuće.
Pogledajte i koliko se kuva crveno sočivo, kao i šta se kuva sa crvenim sočivom.