bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri bez glutena

Krekeri bez glutena

Krekeri bez glutena
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 7
02/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
"Jednom kada probate ove zdrave krekere, teško da ćete više misliti na druge. Ovo vam garantujemo!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Da biste izvršili ovaj recept pripremite kuhinsku vagu za merenje i izmerite sve sastojke u navedenim gramažama, uključujući i vodu.

Najlakše ćete napraviti krekere u blenderu, ali suvi sastojci mogu da se samelju i u mlinu za kafu na primer.

U aparat stavite kinou, ovsene pahuljice, čija semenke, bundevino seme i laneno seme i orahe. Sameljite ih veoma fino.

Dodajte so, vodu i susam i umesite glatko, tvrdo testo. Ako radite blenderom, direktno u njega stavite suve sastojke i zavrtite u nekoliko obrtaja. Tako će se sve savršeno pomešati i vaše testo će biti gotovo za sekundu.

Na sloju papira za pečenje razvijte tanku koru 1-2 mm. Ako se lepi za oklagiju, odozgo pospite malo ražanog brašna ili koristite drugi sloj papira za pečenje koji će pokriti testo i prelazite oklagijom dok se dovoljno ne istanji.

Nazubljenim kuhinjskim sekačem ili pak onim za picu krekere od ovsenih pahuljica isecite na romboide.

Pecite bezglutenske krekere u rerni zagrejanoj na 200°C 10-15 minuta (posmatrajte ih) u zavisnosti od debljine. Treba da budu tanki i da porumene, tako će ostati zaista hrskavi.

Ostavite krekere da se ohlade i izlomite tamo gde su presečeni.

Poslužite kao užinu za grickanje u svako doba ili uz različite umake, namaze ili paštete.

Veoma zdravi, korisni i ukusni krekeri bez glutena i masti, pogodni i za vegane.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: