Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokača na grčki način

Fokača na grčki način

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Fokača na grčki način
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ukusna, mekana i aromatična - prosto savršena"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • jaja - 1 komad
  • rakija - 1 čašica
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • brašno - 200 g
  • voda - 220 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • I još
  • maslinovo ulje - po potrebi
  • origano - po ukusu
  • feta sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati prašak za pecivo i izmešati.

Zatim uliti mlaku vodu, ulje, rakiju, dodati jaje i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Tepsiju premazati uljem i usuti pripremljenu smesu.

Preko rasporediti izmrvljen sir.

Peći fokaču desetak minuta na 250 stepeni.

Gotovu fokaču izvaditi iz rerne, premazati maslinovim uljem, posuti origanom i ostaviti da se prohladi.

Fokaču na grčki način izručiti iz tesije i poslužiti.

Savet: U ovu fokaču bi trebalo da se stavi rakija grčki uzo, ali pošto nemam koristila sam lozu. Fokača je veoma ukusna i mekana. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: