Način pripreme
Osušite ćureće grudi i pospite majčinom dušicom, krupnom solju i biberom. Stavite veliki tiganj na srednje jaku vatru i dodajte malo maslinovog ulja.
Stavite ćureće belo meso u tiganj i pržite oko 2 minuta, a zatim okrenite ćuretinu i smanjite temperaturu na srednje nisku. Pokrijte tiganj da se piletina kuva do kraja, oko 4 do 5 minuta, u zavisnosti od debljine mesa.
Dok se meso kuva, pomešajte borovnice (ili drugo šumsko voće), javorov sirup, ruzmarin i so u maloj šerpi i stavite na jaku vatru.
Kada voće počne da puca i ključa, smanjite temperaturu na srednje nisku i često mešajte dok svo voće ne ispuca i dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta. Uklonite sa vatre i držite na toplom.
Poslužite svaki komad ćuretine u tiganju sa malo sosa na vrhu.
cĆuretinu sa šumskim voćem i majčinom dušicom poslužite uz omiljene prelive i priloge.
Ovo ukusno, svečano ćureće belo meso sa šumskim voćem je divno laka alternativa piletini sa sosom.