Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ćuretina sa knedlama u sosu od pomorandži

Ćuretina sa knedlama u sosu od pomorandži

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5811002k236
Ćuretina sa knedlama u sosu od pomorandži
Fotografije: Ivelina
1 / 3
02/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
125 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Servirajte dinstanu ćuretinu sa knedlama i drugim povrćem po izboru"

Potrebni sastojci

  • pileći bujon - 250 ml
  • ćureće grudi - 1400 g (2 komada)
  • med - 1/2 šolje
  • šalot - 3 glavice
  • maslac - 45 ml (3 supene kašike)
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 2 supene kašike, univerzalno
  • sok od pomorandže - 250 ml
  • kora od pomorandže - 1 komad
  • knedle od krompira
  • krompirov skorb - 80 grama
  • krompiri - 800 grama
  • maslac - 2 supene kašike
  • crni biber - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac u velikom tiganju. Dobro zatvorite ćureće grudi sa obe strane.

Pospite ih solju i crnim biberom i prebacite ih u aparat za sporo kuvanje.

U istoj masnoći dinstajte iseckani beli luk i luk. Pospite ih brašnom i izmešajte.

Sipajte bujon i mešajte dok tečnost ne provri. Sipajte u aparat kod grudi.

Dodajte koru pomorandže i sok u kojem ste istopili med.

Začinite s još crnog bibera i soli. Možete da dodate i nekoliko maslina ako volite.

Stavite poklopac i kuvajte otprilike 7 sati u aparatu.

Skuvajte krompire i izgnječite ih. Pomešajte ih sa solju, jajetom, crnim biberom, muskatnim oraščićem, kukuruznim skrobom i maslacem.

Oblikujte 8 knedli od smese od krompira. Kuvajte ih na pari 20 minuta. Ako nemate takav uređaj, možete da ih skuvate u šerpi sa vodom. Prokuvajte vodu i sklonite sa vatre.

Ubacite unutra knedle i vratite na ringlu koja je smanjena na najnižu temperaturu.

Kuvajte dok ne bude gotovo - kada isplivaju na površinu možete da ih izvadite.

Servirajte dinstanu ćuretinu sa knedlama i drugim povrćem po izboru.

Ćuretina sa knedlama u sosu od pomorandže je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: