Način pripreme
Istopite maslac u velikom tiganju. Dobro zatvorite ćureće grudi sa obe strane.
Pospite ih solju i crnim biberom i prebacite ih u aparat za sporo kuvanje.
U istoj masnoći dinstajte iseckani beli luk i luk. Pospite ih brašnom i izmešajte.
Sipajte bujon i mešajte dok tečnost ne provri. Sipajte u aparat kod grudi.
Dodajte koru pomorandže i sok u kojem ste istopili med.
Začinite s još crnog bibera i soli. Možete da dodate i nekoliko maslina ako volite.
Stavite poklopac i kuvajte otprilike 7 sati u aparatu.
Skuvajte krompire i izgnječite ih. Pomešajte ih sa solju, jajetom, crnim biberom, muskatnim oraščićem, kukuruznim skrobom i maslacem.
Oblikujte 8 knedli od smese od krompira. Kuvajte ih na pari 20 minuta. Ako nemate takav uređaj, možete da ih skuvate u šerpi sa vodom. Prokuvajte vodu i sklonite sa vatre.
Ubacite unutra knedle i vratite na ringlu koja je smanjena na najnižu temperaturu.
Kuvajte dok ne bude gotovo - kada isplivaju na površinu možete da ih izvadite.
Servirajte dinstanu ćuretinu sa knedlama i drugim povrćem po izboru.
Ćuretina sa knedlama u sosu od pomorandže je veoma ukusna.